Membrii de Onoare
Dr. ZERKA T. MORENO
SUA
Zerka Moreno a fost partenera lui J.L. Moreno şi co-creatoare a metodelor psihoterapiei de grup şi psihodramei. Ea a continuat munca de formare şi predare a teoriei şi metodei psihodramatice – după moartea lui JL Moreno (1974) fiind recunoscută ca un lider în realizarea viziunii moreniene în viaţa comunităţilor din întreaga lume.
Anii de cercetare s-au concretizat în mai multe volume de referinţă care au contribuit la îmbogăţirea culturii socio-umane. Zerka a trăit şi a predat în ultima parte a vieții în Charlottesville, VA.
Zerka Moreno a trăit între 13.06.1917 – 19.09.2016.
Dr.GIOVANNI BORIA
Italia
Psiholog clinician (1968) şi psihoterapeut (1998).
După o formare în psihanaliză freudiană (1965-1975) s-a orientat spre psihodrama clasică. A învăţat psihodrama (1978-1982) la Institutul Moreno din Beacon (New York) unde profesorul lui principal a fost Zerka Moreno. În 1981 a deschis la Milano Studioul de Psihodramă, primul centru din Italia.
Din 2001 acesta devine o şcoală de specializare în psihoterapie recunoscută de Ministerul Universităţilor. Membru fondator şi ex-preşedinte al Asociaţiei Italiene a Psihodramatiştilor Morenieni și Membru fondator şi ex – preşedinte al Federation of European Psychodrama Training Organisations.
Dr. MIRCEA LĂZĂRESCU
România
S-a născut la 29.03.1939, în Lugoj. A absolvit Facultatea de Medicină a U.M.F. Cluj și a activat la Disciplina de Psihiatrie a UMF Timişoara din 1965.
Profesor universitar, Şef al disciplinei de psihiatrie între 1983 – 2009.
După 1990 a fost preşedinte al Asociaţiei Psihiatrice Române, Asociaţiei Române de Psihoterapie, de Psihiatrie Socială; Vicepreşedinte al Asociaţiei Danubiene de Psihiatrie. Membru activ al Asociaţiei Mondiale şi Europene de Psihiatrie, Academiei de Ştiinţe Medicale (membru emerit), Asociaţiei Române, Europene şi Mondiale de Psihiatrie, al secţiei de psihopatologie a Asociaţiei Mondiale şi Europene de Psihiatrie, al Academiei de Ştiinte Medicale.
HORAȚIU NIL ALBINI
România
Născut în 1958, a absolvit Facultatea de Medicină Cluj-Napoca în 1984. Între 1991 și 2000 s-a format în psihodramă în cadrul PIFE – Germania cu Hilde Gött, avându-i supervizori pe Bernd Fichtenhofer, Ildikó Mävers (Germania), Eva Fahlström (Suedia) și Marcia Karp (Marea Britanie). A condus grupuri de formare în psihodramă în Cluj, Brașov, Oradea, București, Atena, a scris articole de specialitate în reviste din România, Ungaria, Italia și a organizat workshopuri și conferințele naționale de psihodramă de la Sibiu, Cluj , Brașov, Craiova. Membru fondator al Societății de Psihodramă J. L. Moreno, președintele acesteia în perioada 1999-2011, iar din 2008 este co-președinte al Federației Europene a Organizațiilor de Psihodramă.
MEMBRII ACTIVI
Asociaţia Română de Psihodramă Clasică vă invită să faceți parte din rândul membrilor săi, prin completarea formularului de înscriere, care constituie cerere de aderare.
ARPsiC urmăreşte formarea şi perfecţionarea de specialişti în metoda psihodramei clasice, îndrumarea practicii şi a cercetării ştiinţifice în acest domeniu.
De asemenea, urmăreşte protejarea drepturilor și intereselor acestora, precum şi facilitarea comunicării între profesioniştii din domeniu, prin crearea unei comunități profesionale .
ARPsiC este membră fondatoare a Federaţiei Române de Psihoterapie – FRP, acreditată de Colegiul Psihologilor din România -CPR, membră a Federaţiei Europeane a Organizaţiilor de Formare în Psihodramă – FEPTO.
BENEFICIILE MEMBRILOR
Taxe preferențiale
Taxe mai mici pentru participarea la evenimente organizate de ARPsiC (Conferinţe, Școli de vară, etc.).
Registrul ARPsiC
Dreptul de a figura în Registrul psihodramatiştilor, și publicarea pe site a datelor cabinetului, firmei, asociației.
Promovare activități proprii
Afişarea pe site a anunţurilor despre activităţile proprii cu caracter psihodramatic (ateliere, cursuri).
Acreditarea activităților psihodramatice
Acreditarea de către ARPsiC a activităţilor cu caracter psihodramatic în conformitate cu nivelul de pregătire al directorului de psihodramă.
Drepturi derivate din afilierile ARPsiC
Drepturile care derivă din afilierea ARPsiC la FEPTO și FRP (Federaţia Română de Psihoterapie) şi atestarea de către COPSI.
Prioritate la publicarea articolelor
Posibilitatea de a publica articole în Revista Română de Psihodramă Clasică sau pe site-ul ARPsiC și de a participa la proiecte.
CUM DEVIN MEMBRU?
Calitatea de membru al Asociaţiei Române de Psihodramă Clasică poate fi obținută de către cei care au încheiat o formare în psihodramă sau de către cei care sunt înscriși în procesul de formare. Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere, care constituie cererea de aderare.
Taxa de înscriere este de 50 lei, iar cotizația anuală este de 150 lei. Ambele se achită în contul Asociației:
Asociația Română de Psihodramă Clasică
Banca Transilvania
Cont: RO73BTRL03301205125596XX