DE LA CONFLICT LA RESURSE:
Facilitarea grupurilor sau a echipelor de lucru
Workshop profesional de psihodramă
Beneficiind de experiența unui trainer care îmbină tehnicile de acțiune și principiile psihodramatice cu cele ale terapiei centrate pe client, vei învăța cum să te adresezi diferențiat unui grup terapeutic sau unei echipe de lucru, cum să evaluezi stadiul de dezvoltare în care se află un grup, cum să identifici și să înțelegi conflictele și originea lor, ce înseamnă să fii un facilitator de grup care folosește metodologia moreniană.
Pionier al metodelor umaniste de acțiune și al psihodramei în partea franceză a Elveției, Norbert Apter este psihoterapeut și formator acreditat, precum și autor a numeroase articole. Lucrează în practică privată cu sesiuni individuale și de grup la Geneva. În calitate de trainer internațional, în ultimii 35 de ani a supravegheat, antrenat și facilitat grupuri și echipe în peste 20 de țări. Într-o mare varietate de situații, a lucrat ca facilitator în rezolvarea problemelor și transformarea conflictelor.
CONTEXT
Indiferent de stadiul de dezvoltare al unui grup sau al unei echipe, conflictele sunt comune: facilitarea transformării lor reprezintă o competență fundamentală.
Știm cu toții: cu cât abordăm mai repede un conflict, cu atât este mai ușor să facilităm transformarea acestuia. Totuși, pentru a însoți cu adevărat grupul sau echipa, înseamnă să ai capacitatea de a înțelege:
- care este diferența dintre un grup și o echipă
- care este stadiul de dezvoltare a grupului/echipei
- ce presupune rolul de facilitator în psihodramă și în metodele de acțiune
- cum să abordezi tensiunile imediat ce apar
Acestea reprezintă doar câteva dintre aspectele de bază care vor fi abordate în timpul acestui workshop.
Prin discuții, exerciții și utilizarea Psihodramei și a Metodelor de Acțiune,veți deveni parte dintr-un proces care vizează:
- Diferențierea modului de abordare a unui grup și a unei echipe
- Evaluarea stadiului de dezvoltare
- Înțelegerea rolului de facilitator care folosește metoda lui J.L. Moreno
- Identificarea și înțelegerea conflictelor și a dinamicii acestora
- Adaptarea strategiilor și tehnicilor la specificul situației
- Conștientizarea resurselor
OBIECTIVE ȘI CONȚINUT
METODA
În cadrul acestui workshop se va folosi metodologia lui J.L. Moreno. Prin intermediul ei, veți intra într-un spațiu interactiv, jucăuș și dinamic care încurajează exprimarea prin acțiune. Psihodrama permite fiecărei persoane, dacă este nevoie, nu numai să se exprime, ci și să experimenteze și să exerseze moduri noi de a fi și de a face față de problemele pe care le abordăm.
Astfel, inteligența colectivă în acțiune facilitează elaborarea reflecțiilor, învățarea și evaluarea opțiunilor care pot produce rezultatele dorite.
Membrii ARPsiC
800 lei
Calitatea de membru al Asociaţiei Române de Psihodramă Clasică vă oferă numeroase beneficii, printre care și taxe preferențiale pentru participarea la evenimente organizate de ARPsiC (Conferinţe, Școli de vară, etc.).
Non – Membrii ARPsiC
900 lei
Calitatea de membru al Asociaţiei Române de Psihodramă Clasică poate fi obținută de către cei care au încheiat o formare în psihodramă sau de către cei care sunt înscriși în procesul de formare. Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere, care constituie cererea de aderare.
Detalii
www.norbertapter.ch
Data
26 – 27 iulie 2024
Locația
Hotel IBIS Styles Bucharest Erbas, Str. Căpitan Alexandru Șerbănescu nr. 27, București